torsdag 31 maj 2012

Ett avslut och början på något nytt!


Vilken härlig avslutning det blev,  Trots stress, ha suttit fast i bilkö och i farten handlat på torget för att träffas en sista gång med atelieristorna och lärarna...Utan tallrik, gaffel eller mugg gick vi till Vasaparken där ett gäng ungdomar ockuperat parken och sovit i tält sedan 3 veckor - för att upprätta en demokratisk mötesplats - öppen för alla.
En ung man jag pratade med berättade att han inte längre brydde sig om de materiella sakerna i livet utan försökte leva så enkelt som möjligt. Om fler och fler slutar konsumera , jobbar mindre och tar vara på det viktiga i livet så kan vi skapa en motrörelse menade han. "Det är nåt stort på gång, ett skifte i samhället, ett nytt sätt att leva " enligt honom!
Uppmaningen med ockupationen var också att lämna era tvsoffor och kom ut och möt varann!
Den gemensamt uppdukade picknicken blev snart uppskattad av de hungriga ockupanterna som gladeligen smakade på sallader och bröd och mellan tuggorna pratade vi just om pedagogens möte med barnen och att egentligen handlar det ju om det även i livet att vara öppen för din medmänniska och tillåta det demokratiska samtalet!
Sedan gick vi till hörsalen en sista gång och dansade till Khalidas härliga musik med höftskynken med pinglor och vackra sjalar!
TACK ALLA för en trevlig kväll!! Vi är några stycken som vill fortsätta träffas i ett nätverk och diskutera
Reggio-frågor, vi sa att vi kan ses på bloggen och lägga ut tider då vi kan ses! Häng på du som vill!
Den här utbildningen är slut men nu börjar det något nytt som vi skapar tillsammans!
Trevlig Sommar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar